Kuchtík

Velikonoční jidáše

13.1.2016 16:03

Většinou se pečou o Velikonocích, ale můžeme jej péct kdykoliv.

Fotky školní rok 2014/2015.

Suroviny:

  • 125 ml mléka
  • 20 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • 60 g másla
  • 1 žloutek
  • 40 g medu
  • citronová kůra
  • špetka soli
  • 250 g hladké mouky

 

Na potírání: med

 

Postup:

  1. Udělat kvásek (z teplého mléka, cukru a droždí).
  2. V misce vymícháme tuk, žloutky a med.
  3. Pak přidáme mouku, kvásek, nastrouhanou kůru s citronu a špetku soli.
  4. Vypracujeme těsto a necháme kynout asi 30 minut.
  5. Z vykynutého těsta odkrajujeme kousky a vyválíme z nich válečky, které stočíme do tvaru spirálky.
  6. Spirálky klademe na tukem vymazaný plech.
  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.
  8. Ještě teplé jidáše potřeme tekutým medem.

 

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies