Slaní šneci z listového těsta
Slaní šneci jsou velice jednodušší na přípravu. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu. Dají se naplnit čímkoli, co máte rádi (salám, šunka, uzené maso, sýr, špenát, koření, atd.)
Suroviny:
- listové těsto
- šunku, nebo jakýkoliv jiný salám
- sýr - plátkový, nebo strouhaný
- koření
- hladkou mouku na rozválení
Postup:
- stůl si lehce posypeme moukou
- na stole posypaném moukou začneme rozvalovat listové těsto
- na rozválené listové těsto (tlusté asi 2-3 mm) naskládáme šunku a sýr, pak posypeme lehce kořením
- takto nachystané těsto začneme pevně rolovat do válečku
- hotový váleček nakrájíme na 1,5 až 2 cm tlusté kousky
- nakrájené „šnečky“ pokládáme na pečící papír, který máme na plechu
- pečeme ve vyhřáté troubě na 220 ºC asi 8 minut – je to třeba hlídat !!!