Perník s čokoládou a kokosem
Hodí se pro návštěvu, ale i jen tak pro mlný jazýček.
Fotky školní rok 2014/2015.
Suroviny:
- 2 sklenice cukru
- 3x vejce
- 2,5 sklenice polohrubé mouky
- 1 sklenice mléka
- 0,5 sklenice oleje
- 1x kypří prášek do pečiva
- 3 lžíce kakaa
Na ozdobení: čokoládu na vaření, strouhaný kokos, (strouhané ořechy)
Postup:
- Do pěny vymícháme cukr a vejce.
- Pak přidáme ostatní suroviny a umícháme tekuté těsto.
- Vymažeme plech olejem a vysypeme hrubou moukou.
- Těsto vlijeme na plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi na 30-45min.
- V průběhu pečení si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
- Po upečení na perník nalejeme opatrně po celé ploše rozpuštěnou čokoládu. Tu pak posypeme strouhaným kokosem.