Mléčný marcipán
Tento marcipán se hodí k tvarování zvířátek, ale i k rozválení a obalení drotu. Dá se obarvit potravinařskými barvami. Můžeme z něj udělat kuličky a obalit v hořkém kakau :)
Pokud hledáte inspiraci, co vše se dá vyrobit, nakoukněte, co se povedlo dětem.
Suroviny:
- 200 g moučkového cukru
- 200 g sušeného polotučného mléka (plnotučného)
- 30 g ztuženého tuku
- 10 g medu (tekutého)
Postup:
- Všechny suroviny smícháme.
- Dále pak z hmoty tvarujeme, vykrajujeme.
- Pokud je hmota moc tuhá, přidáme trošku vody.
- Pokud nám hmota zbyde, můžeme ji zabalit do sáčku a dát do chladna (ne do lednice). Před dalším zpracováváním (hmota nejspíš ztuhne na kámen) hmotu nastrouhejte na hrubém struhadle a znovu propracujte. Hmota je pak znovu vláčná a tvarovatelná.