Honzové kynuté buchty
Udělat kynuté těsto není úplně jednoduché. Když už ale máme těsto hotové, stačí jen do kousků těsta zabalit marmeládu, povidla, oříškovou či makovou náplň a dát je na plech péct.
Suroviny:
- 250 ml teplého mléka (NE HORKÉHO)
- 40 g cukru
- 20 g droždí
- 500 g polohrubé mouky
- 7 lžíc oleje
- 1 celé vejce
- špetka soli
Postup:
- ohřejeme mléko, nasypeme do něj cukr a nadrobíme droždí
- do další misky si nasypeme mouku, sůl a přidáme vejce a olej
- do misky s moukou nalijeme vykynuté droždí
- uhněteme těsto a necháme asi 0,5 hodiny kynout
- těsto vyválíme na pomoučeném stole (hrubé asi 1 cm) a rozkrájíme
- do kousků těsta balíme marmeládu, povidla (tvaroh, atd.
- a ukládáme na plech – buchty je třeba ve spojích mezi sebou natírat olejem, aby se neslepily
- pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C asi 30 – 45 minut