Kuchtík

Dvoubarevná roláda

13.1.2016 16:07

Hodí se jako vánoční cukroví, i jako zákusek ke kávě.

Fotky školní rok 2014/2015.

Suroviny:

  • 200g moučkového cukru
  • 200g másla
  • 2 vejce
  • 1x vanilkový cukr
  • 500g hladké mouky
  • 1x kypřící prášek

 

  • 1 lžíce kakaa

 

Postup:

  1. Všechny suroviny, kromě kakaa smícháme do jedné velké kuličky.
  2. Hotové těsto rozdělíme na dvě půlky. Jednu půlku dáme bokem a do druhé půlky přidáme kakao.
  3. Obě těsta postupně rozválíme. Hnědou placku položíme na bílou. A zatočíme do roličky.
  4. Těsto dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
  5. Potom roládu krájíme na malé roládky asi 1cm široké.
  6. Nakrájené kousky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20 min.

 

Poznámka:

Do bílého těsta můžete přidat strouhané ořechy a mandle.

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies