Dvoubarevná roláda
Hodí se jako vánoční cukroví, i jako zákusek ke kávě.
Fotky školní rok 2014/2015.
Suroviny:
- 200g moučkového cukru
- 200g másla
- 2 vejce
- 1x vanilkový cukr
- 500g hladké mouky
- 1x kypřící prášek
- 1 lžíce kakaa
Postup:
- Všechny suroviny, kromě kakaa smícháme do jedné velké kuličky.
- Hotové těsto rozdělíme na dvě půlky. Jednu půlku dáme bokem a do druhé půlky přidáme kakao.
- Obě těsta postupně rozválíme. Hnědou placku položíme na bílou. A zatočíme do roličky.
- Těsto dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
- Potom roládu krájíme na malé roládky asi 1cm široké.
- Nakrájené kousky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20 min.
Poznámka:
Do bílého těsta můžete přidat strouhané ořechy a mandle.