Kuchtík

Čokoládové bonbóny

13.1.2016 16:15

Hodí se jako vánoční cukroví, jako dobrůtka ke kávě i na dětskou oslavu.

Fotky školní rok 2014/2015.

Suroviny:

  • 0,5 ztuženého tuku (100 g)
  • 1x čokoláda (hořká, na vaření) – 100 g
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 2 vrchovaté lžíce cukr moučky

 

  • mandle, oříšky, rozinky, bílá čokoláda, lentilky, gumové bonbony, sušené ovoce, …
  • formy na odlívání čokolády (krabičky od bonboniéry)

 

Postup:

  1. Ve vodní lázni si necháme rozpustit tuk.
  2. Do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu.
  3. Až se čokoláda rozpustí, přidáme kakao a cukr a zamícháme.
  4. Malou lžičkou dáme čokoládu do forem.
  5. Pak do forem dáme oříšky, bonbóny,  … .
  6. Pak formičku dolijeme zbytkem čokolády.
  7. A dáme chladit do ledničky.
  8. Ztuhlé čokoládové bonbóny vylupujeme z forem.

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies