Čokoládové bonbóny
Hodí se jako vánoční cukroví, jako dobrůtka ke kávě i na dětskou oslavu.
Fotky školní rok 2014/2015.
Suroviny:
- 0,5 ztuženého tuku (100 g)
- 1x čokoláda (hořká, na vaření) – 100 g
- 2 vrchovaté lžíce kakaa
- 2 vrchovaté lžíce cukr moučky
- mandle, oříšky, rozinky, bílá čokoláda, lentilky, gumové bonbony, sušené ovoce, …
- formy na odlívání čokolády (krabičky od bonboniéry)
Postup:
- Ve vodní lázni si necháme rozpustit tuk.
- Do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu.
- Až se čokoláda rozpustí, přidáme kakao a cukr a zamícháme.
- Malou lžičkou dáme čokoládu do forem.
- Pak do forem dáme oříšky, bonbóny, … .
- Pak formičku dolijeme zbytkem čokolády.
- A dáme chladit do ledničky.
- Ztuhlé čokoládové bonbóny vylupujeme z forem.