Kuchtík

Prasečí ouška

13.1.2016 16:23

Prasečí ouška se hodí ke kávě. Jejich příprava není těžká.

Fotky školní rok 2014/2015.

Suroviny

  • listové těsto
  • cukr krupice
  • mletá skořice

 

  • hladká mouka na rozvalování

 

Postup

  1. Těsto rozválíme na vále, posypeme cukrem a poprášíme skořicí.
  2. Překládáme okraje těsta podle obrázků - viz. příloha dole na stánce. Pak zase posypeme cukrem a poprášíme skořicí.
  3. Pruh poprášíme skořicí a delší strany přeložíme okrajem ke středu pásu. Opět posypeme cukrem a skořicí a složíme na poloviny.
  4. Pak nakrájíme na 1 cm široké dílky a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 230°C. Pečeme asi 10 až 15 minut.

 

 

 

 

Soubory ke stažení

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies