Kuchtík

Koblížky s jablíčky

13.1.2016 16:11

Koblížky se hodí ke kávě, jako odpolední svačinka, či na dětskou oslavu. příprava koblížku je náročná a vyžaduje dohled dospělé osoby, jelikož se koblížky smaží v hrnci plém vroucího oleje.

Fotky školní rok 2014/2015.

Suroviny:

  • 250ml mléka
  • 2x vejce
  • 1x kypřící prášek do pečiva
  • 300g polohrubé mouky
  • 3x jablko
  • špetka soli
  • 2 lžíce rumu

 

  • Skořicový cukr na obalování
  • olej na smažení

 

Postup:

  1. Umyjeme a oškrábeme jablíčka.
  2. Jablíčka nastrouháme najemno.
  3. Vše ostatní smícháme s nastrouhanými jablíčky.
  4. Do hrnce si nalejeme olej a necháme rozehřát.
  5. Že je olej, rozehřátý poznáme, když do něj hodíme malou trošku těsta a kolem toho začnou být bublinky.
  6. Do rozehřátého oleje dáváme těsto malou lžičkou.
  7. Těsto se drží naspod hrnce, pak ale vyplave.
  8. Koblížky je třeba hlídat a obracet, aby se opekly z obou stran.
  9. Upečené koblížky, vyndáme na talíř s ubrouskem.
  10. Až okape, přendáme na talíř se skořicovým cukrem, kde koblížek obalíme a dáme na talíř.

 

Poznámka:

Je možnost koblížky polévat rozpuštěnou čokoládou.

Naše škola zpracovává v souvislosti s využitím webových stránek pouze taková cookies, která jsou nezbytně nutná pro zajištění provozu webových stránek a internetových služeb, a u kterých není nutno získat souhlas uživatele webu (technické a relační cookies). Pravidla cookies