Koblížky s jablíčky
Koblížky se hodí ke kávě, jako odpolední svačinka, či na dětskou oslavu. příprava koblížku je náročná a vyžaduje dohled dospělé osoby, jelikož se koblížky smaží v hrnci plém vroucího oleje.
Fotky školní rok 2014/2015.
Suroviny:
- 250ml mléka
- 2x vejce
- 1x kypřící prášek do pečiva
- 300g polohrubé mouky
- 3x jablko
- špetka soli
- 2 lžíce rumu
- Skořicový cukr na obalování
- olej na smažení
Postup:
- Umyjeme a oškrábeme jablíčka.
- Jablíčka nastrouháme najemno.
- Vše ostatní smícháme s nastrouhanými jablíčky.
- Do hrnce si nalejeme olej a necháme rozehřát.
- Že je olej, rozehřátý poznáme, když do něj hodíme malou trošku těsta a kolem toho začnou být bublinky.
- Do rozehřátého oleje dáváme těsto malou lžičkou.
- Těsto se drží naspod hrnce, pak ale vyplave.
- Koblížky je třeba hlídat a obracet, aby se opekly z obou stran.
- Upečené koblížky, vyndáme na talíř s ubrouskem.
- Až okape, přendáme na talíř se skořicovým cukrem, kde koblížek obalíme a dáme na talíř.
Poznámka:
Je možnost koblížky polévat rozpuštěnou čokoládou.